skip to Main Content
Ring oss for en hyggelig prat på: 51 56 73 10

Opplæringen i klasse B er inndelt i fire trinn. Trinn 1 er trafikalt grunnkurs. Ved avslutningen av trinn 2 skal man gjennomføre 1 time obligatorisk trinnvurdering hvor elev og lærer sammen tar stilling til om målene for trinnet er nådd. Etter trinn 2 skal du mestre å kjøre bilen rent kjøreteknisk (eks igangsetting, stans, bakkestart, giring, bremsing, rygging og vending). I trinn 3 skal du gjennomføre 4 timer Sikkerhetskurs på øvingsbane samt 1 time trinnvurdering. Etter trinn 3 skal du kunne kjøre tilnærmet selvstendig, dvs. være på et nivå godt nok til førerprøve. Herfra bør det være omfattende mengdetrening privat før trinn 4. I trinn 4 finner vi Sikkerhetskurs på veg, totalt 13 timer obligatorisk opplæring. I tillegg kommer tilstrekkelig øving enten privat og/eller ved trafikkskole.
Søknad om førerkort og masse nyttig informasjon finner du her.

Vi er alle forskjellige og lærer på forskjellige måter. Hos Skagen Trafikkskole skal vi strekke oss langt for å tilpasse undervisningen slik at den passer deg mest mulig. Om du har kjørt masse privat eller aldri har kjørt bil tidligere, vil vi tilpasse undervisningen slik at den passer akkurat for deg. Antall kjøretimer du trenger utenom det obligatoriske vil variere etter ditt behov.
Mange faktorer spiller inn:
har du muligheten til å øve privat mellom timene?
Hvilken erfaring har du med bilkjøring fra før?
Hvor langt tidsperspektiv har du på dette?

Oppstartskurs kl B? Hva er det?
Som ny elev hos oss starter du med ”Oppstartskurs kl B”. Dette kurset er nytt i 2018 og er utviklet for å gi deg mer effektive kjøretimer, lettere innlæring av viktig teoristoff og dermed en rimeligere totalkostnad på ditt førerkort. Kurset er obligatorisk for elever som ønsker å ta førerkort hos oss. Dette kurset inkluderer tilgang til TABSgo som gir deg muligheten til å se instruksjonsvideoer av kjøretekniske og trafikale tema der du er og når du vil. TABSgo er også et kommunikasjonsverktøy direkte mellom deg og din lærer.

Tabs GO

I oppstartskurset tar vi opp temaer som:
• førerkort og trafikkopplæring
• bilens oppbygning med tanke på sikkerhet og miljø
• eiers og brukers ansvar, kjøring med tilhenger
• menneskets kapasitet og trafikkens krav
• grunnregelen for trafikk
• vikeplikt, atferd i trafikken m.m..
Du skal løse oppgaver i gruppe med andre og jobbe med trafikale problemstillinger som vil hjelpe deg frem mot teoriprøven, men viktigst av alt vil det redusere antall kjøretimer du trenger da du allerede har arbeidet med teoristoffet slik at du sparer tid i bilen. I dette kurset har vi samlet opp undervisningstoff vi av erfaring vet tar mye av kjøretimene slik at dine kjøretimer skal bli så effektive som mulig. Du får også informasjon om skolens rutiner og reglement. Etter dette kurset settes du opp på kjøretimer og avtaler videre opplæring med din faste trafikklærer.
Vi håper og tror du vil trives hos oss på Skagen Trafikkskole. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er noe vi kan hjelpe deg med! Velkommen til oss!

Kontakt oss

Hvor har du hørt om oss ?
FacebookTv-vestInstagramFerjeHjemmesideVennerAnnonseAvis

Jeg ønsker å sende melding. Du får epost kopi av innsendt skjema.