fbpx Skip to content
Ring oss for en hyggelig prat. Stavanger: 51567310 - Sandnes: 51662184

Opplæringen i klasse B er inndelt i fire trinn (se oversikten ovenfor). Etter trinn 3 skal du kunne kjøre tilnærmet selvstendig, dvs. være på et nivå godt nok til førerprøve. Herfra bør det være omfattende mengdetrening privat dersom du har muligheter for det. I trinn 4 finner vi Sikkerhetskurs på veg, totalt 13 timer obligatorisk opplæring. I tillegg kommer tilstrekkelig øving enten privat og/eller ved trafikkskole for å nå målene fastsatt i læreplan og forskrift. Søknad om førerkort og masse nyttig informasjon finner du her.

Vi er alle forskjellige og lærer på forskjellige måter. Hos Skagen Trafikkskole skal vi strekke oss langt for å tilpasse undervisningen slik at den passer deg mest mulig. Om du har kjørt masse privat eller aldri har kjørt bil tidligere, vil vi tilpasse undervisningen slik at den passer akkurat for deg. Vårt mål er at du alltid skal ha en kjekk og lærerik opplevelse hos oss. Antall kjøretimer du trenger utenom det obligatoriske vil variere etter ditt behov. Mange faktorer spiller inn:

-har du muligheten til å øve privat mellom timene?
-Hvilken erfaring har du med bilkjøring fra før?
-Hvor langt tidsperspektiv har du på dette?

Teorifilm.no
Skagen Trafikkskole er en av teorifilm.no sine anbefalte trafikkskoler. Dette betyr at vi gir alle elever som starter på opplæring kl B hos oss gratis 24 måneders tilgang til teorifilm.no til en verdi av 2000 kr! Her får du visuelle øvelser fra læreplanen, du har mulighet til å forberede deg til kjøretimen, repetere etter kjøretimen, evt se filmene med ledsager for å få en mer effektiv øvelseskjøring som igjen gjør deg til en tryggere fører. Filmene er tekstet på 16 språk og du finner en tematest etter hver film. På denne måten vil bruken av disse filmene lette innlæringen av både teori og praksis. Sjekk ut produktet på www.teorifilm.no

Teorikurs? Trenger jeg det?
Vi tilbyr frivillig teorikurs både som nettbaserte kurs og teorikurs med fysisk oppmøte på trafikkskolen. Ved å lese teoriboken, bli med på teorikurs og bruke teorifilm.no aktivt vil du spare mange penger på føreropplæringen og samtidig bli en mer reflektert bilfører. Teorikurset er utviklet av oss for å gi deg mer effektive kjøretimer, lettere innlæring av viktig teoristoff og dermed en rimeligere totalkostnad på ditt førerkort.

Du skal løse oppgaver i gruppe med andre og jobbe med trafikale problemstillinger som vil hjelpe deg frem mot teoriprøven, men viktigst av alt vil det redusere antall kjøretimer du trenger da du allerede har arbeidet med teoristoffet slik at du sparer tid i bilen. I dette kurset har vi samlet opp undervisningstoff vi av erfaring vet tar mye av kjøretimene slik at dine kjøretimer skal bli så effektive som mulig.

Fraværsgrensen eller jobb?
Vi forsøker å være så fleksible som mulig. Sett deg ned sammen med oss og planlegg fremdriften. Utnytt fritimene dine. Kanskje har du en dag du starter litt seinere eller slutter tidligere? Er du en morgenfugl så klarer vi kjøretimen før skolen begynner. Det er også en god idé å begynne på opplæringen tidlig, gjerne allerede fra 16 år. Tenk også igjennom hvilket utbytte du ønsker å ha av kjøretimen. Er du klar for å jobbe effektivt etter en lang dag på skole eller jobb? Hvordan er trafikkbildet? Kjøretimene i ettermiddagstrafikken setter en del begrensninger på både øvingsområdet og effektiviteten i timen. Kjøretimer seint om kvelden gir mindre muligheter for å trene på effektiv samhandling og trafikkavvikling. Fortvil ikke, vi finner alltid en løsning sammen!

Vi håper og tror du vil trives hos oss på Skagen Trafikkskole. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er noe vi kan hjelpe deg med! Velkommen til oss!

Last ned: Vegvesen – Læreplan for førerkortklasse B

  Kontakt oss

  Hvilken avdeling gjelder det:
  StavangerSandnes

  Hvor har du hørt om oss ?
  GoogleFacebookInstagramTv-vestFerjeHjemmesideVennerAnnonseAvis

  Jeg ønsker å sende melding. Du får epost kopi av innsendt skjema.